Açıklama
Bu Blogdaki Bütün Yazılar Nuri Gezer Tarafından Özel Olarak Seçilir Ve Paylaşılır
18 Mayıs 2014 Pazar

Kuzuların Sessizliği - (The Silence of the Lambs) - (Anthony Hopkins) - 1991

11:13
Merhaba arkadaşlar kuzuların sessizliği serisi izlediğim en etkileyici filmler arasında film insani gerçekten de bir çok açıdan etkiliyor filmde öyle bir oyunculuk ve senaryo sergilenmiş ki gerçek amaçlarla ön yargısız izleyen bütün izleyicileri filmin içinde bir oyuncu haline getiriyor. Psikolojik olarak insanı çok etkileyen bu film aslında bir romandan alınmıştır  Thomas Harris'in aynı adlı romanından beyazperdeye aktarılan bu filmin yönetmenliğini Jonathan Demme yapmakta gerçekten de bir ustalık eseri olan bu film serisi baş rol oyuncusu Anthony Hopkins gibi süper bir oyuncunun oynuyor olması filme ayrı bir tat katıyor. Daha fazla anlatmak istemiyorum izlemenizi tavsiye ederim. Filmin zaten ne tür amaçlar için yapıldığı kısmından hiç söz bile etmeyeceğim.
_____________________________________________
Konusu : Akademiden mezun olmuş genç FBI ajanı Clarice Starling, FBI ajanı kurbanlarının derilerini yüzen sapık bir katilin elinden bir kadını kurtarmaya çalışır. Clarice, katila ulaşmak için başka bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır. Lecter’dan bilgi alması için önce onun güvenini kazanması gerekmektedir. 1992 yılında 7 dalda Oscar’a aday olan film, yönetmeni ve başrol oyuncularına altın heykelciği getirirken en iyi film ve en iyi senaryo uyarlaması dalında da ödüle hak kazanmıştı.
________________________________________________________________________________
imdb : 8,6
Yönetmen : Jonathan Demme
Oyuncular: Anthony Hopkins, Jodie Foster, Scott Glenn, Ted Levine, Roger Corman, Anthony Heald
Türü : Korku , Gerilim , Psikoloji , Gizem
(TR) Dublaj : Var

Not: İnsana hiç bir katkısı olmayan filmler izlemenizi tavsiye etmem.
Not2: Yukarıda yazan oyuncular filmin birin bölümünde oynuyan oyunculardır filmin diğer serilerinde oyuncular değişmektedir aynı zamanda imdb puanı da filmin 4 bölümden oluşan serisine göre değişim göstermektedir. 

Fragman : 

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster